Ne mbështesim përparimin e Shqipërisë drejt anëtarësimit në BE përmes mbështetjes për gjyqësorin dhe reformën e sundimit të ligjit. Kjo punë gjithashtu mbështet qëllimet e Mbretërisë se Bashkuar për të reduktuar krimin e organizuar që ndikon në të dy vendet tona.

Ne përdorim fonde programi të menaxhuar nga Ministria e Jashtme dhe Commonwealth-it që të sigurojë ndihmë ekspertësh për të gjithë sistemin e drejtësisë penale, duke përfshirë Gjykatën e Lartë dhe shërbimin e burgjeve.

Ne kemi përmirësuar lidhjet dypalëshe mbrojtëse me aleatin tonë më të ri të NATO-s, edhe përmes një programi vjetor me stërvitje të përbashkëta trajnuese.

Ne mbështesim zhvillimin ekonomik përmes reformave në mjedisin e biznesit dhe masat kundër korrupsionit, duke rritur potencialin e Shqipërisë për të tërhequr investime direkte të huaja.

Sherbimet tona

Këshilla për udhëtim

Informacione, lajme dhe përditësime, të listuara sipas vendit, për tu informuar që ju do qëndroni të sigurt, për të shmangur problemet, dhe për të marrë vendime të mirë informuara kur jetoni apo udhëtoni jashtë vendit. (Në anglisht).

Pasaportat dhe dokumentet urgjente të udhëtimit

Si të rinovoni ose të zëvendësoni pasaportën tuaj britanike në qoftë se ju jetoni jashtë Britanisë së Madhe, dhe informacion mbi zëvendësimin e dokumenteve të udhëtimit nëse pasaporta juaj është e humbur apo vjedhur. (Në anglisht).

Vizat

Ambasada nuk merret me çështjet e vizave. Për më tepër informacion mbi nëse keni nevojë për vizë për të udhëtuar në Mbretërinë e Bashkuar dhe si të aplikoni, ju lutem shihni faqen e UK Visas & Immigration. (Në anglisht).

Lindjet, vdekjet dhe martesat

Informacion se si ju mund të regjistroni një lindje apo vdekje e cila ka ndodhur jashtë shtetit, si dhe dokumentet ligjore për çiftet që martohen ose hyjnë në partneritete civile jashtë vendit. (Në anglisht).

Shërbimet e legalizimit

Si të marrim konfirmimin zyrtar se dokumentacioni juaj publik në Mbretërinë e Bashkuar është i vërtetë në mënyrë që të pranohet nga autoritetet e huaja. Britania e Madhe nuk kërkon ndonjë dokumentet që duhet të legalizohet për përdorim brenda Mbretërisë e Bashkuar. (Në anglisht).

Njerezit tane

Duncan Norman MBE

Ambasador Britanik në Shqipëri

Kontakto

British Embassy Tirana

Rruga Skenderbeg 12
Tirana
Shqipëria

Use our contact form for consular enquiries:
www.gov.uk/contact-consulate-tirana
For enquiries that are not about consular issues, email: british.embassytirana@fcdo.gov.uk

Access and opening times