Promotional material

Carbon reduction case study: Shaldon and Ringmore

Construction carbon calculator case study showing carbon reduction.

This publication was withdrawn on

Archived case study therefore withdrawn from GOV.UK.


Carbon Reduction Case Study: Shaldon and Ringmore

This file may not be suitable for users of assistive technology. Request an accessible format.

If you use assistive technology (such as a screen reader) and need a version of this document in a more accessible format, please email Please tell us what format you need. It will help us if you say what assistive technology you use.


This highlights actions we’re taking to reduce our carbon footprint within the Environment Agency, including benefits and lessons learnt.

The villages of Shaldon and Ringmore are located on the Teign Estuary, South Devon. This £7.6 million project involved the design and construction of raised flood defences along 1.7 km of the existing walls, incorporating 10 flood gates, 25 flood windows and doors, access steps, ramps and a pump station with outfall to alleviate the current surface water issues.

Published 11 May 2012