I respond as follows:

Q1. Regulation 2 clearly does not implement either the definition of “infringer” or the definition of “infringing goods” in Article 2 of the Directive, because the definitions are different. The differences are particularly conspicuous in the case of the definition of “infringing goods”. 

Q2-Q11. No comment.

Q12. I would question whether it is correct that it is not necessary to implement Article 4, and in particular Article 4(5). The Transposition Table asserts that Article 4(2)-(5) “have been implemented through UK common law”. Leaving aside the fact that breach of confidence is an equitable remedy, I consider it open to doubt whether current UK law does reflect Article 4(5).

Mr Justice Arnold     
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